Posluživanje
Poslužite posuto krupnom soli, naribanim parmezanom, nasjeckanim pistacijima i svježe mljevenim paprom.
Prije prvog podlijevanja vodom, po želji rižoto podlijte sa 100 ml bijelog vina ili prošeka. Ali onda smanjite količinu vode za 100 ml.
Crni papar mljeveni
Srednje zahtjevno 4 osobe 35 min
Poslužite posuto krupnom soli, naribanim parmezanom, nasjeckanim pistacijima i svježe mljevenim paprom.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 155.9 | 19 | 19 |
Kalcij | mg | 152.39 | 15 | 15 |
Kalij | mg | 649.72 | 18 | 18 |
Pantotenska kiselina | mg | 0.6 | 9 | 9 |
Niacin | mg | 2.99 | 21 | 15 |
Vitamin C | mg | 25.05 | 33 | 28 |
Vitamin A | μg | 1476.27 | 37 | 30 |
Sol | g | 0.52 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 6.03 | - | - |
Vlakna | g | 3.93 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 75.32 | - | - |
- višestruko nezasićene masne kiseline | g | 1.75 | - | - |
- jednostruko nezasićene masne kiseline | g | 11.44 | - | - |
- zasićene masne kiseline | g | 6.22 | - | - |
Masti | g | 20.26 | - | - |