Posluživanje
Ribu izvadite na tople tanjure i poslužite uz kuhani krumpir ili neki drugi prilog od povrća.
Nemate li svježe ribe, možete koristiti i zamrznutu, a osim odrezaka možete upotrijebiti i cijelu ribu, ali ne težu od 300 g po osobi.
Vegeta Original
Jednostavno 4 osobe 50 min
Ribu izvadite na tople tanjure i poslužite uz kuhani krumpir ili neki drugi prilog od povrća.
Ovakvom pripremom riblji se odresci ustvari kuhaju u vlastitom soku te ostaju sočni, mekani i nutritivno vrjedniji.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Magnezij | mg | 103 | 34 | 26 |
Fosfor | mg | 509 | 64 | 64 |
Kalij | mg | 680 | 18 | 18 |
Niacin | mg | 13 | 93 | 65 |
Vitamin C | mg | 7 | 9 | 8 |
Vitamin D | μg | 80 | 40 | 40 |
Vitamin A | μg | 270 | 7 | 5 |
Sol | g | 0.44 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 45 | - | - |
Vlakna | g | 0 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 1 | - | - |
Masti | g | 217 | - | - |