Sastojci
- 500 g purećeg mljevenog mesa
- 2 žličice Vegete
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 1 jaje
- sol
- Vegeta Maestro crni papar mljeveni
- prstohvat Vegeta Maestro bosiljka
- 1 ljubičasti luk
- 1 crveni luk
- 1 zelena paprika
- 1 crvena paprika
- 100 g zelenog radiča
- 4 hamburger peciva
- 1 Ajvar uprženi blagi Podravka (350 g)
Koristili smo
Bosiljak
Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!
Jednostavno 4 osobe 30 min
- 1 Purećem mljevenom mesu dodajte Vegetu, peršin, jaje, sol, papar i malo sušenog bosiljka, pomiješajte te pustite da odstoji.
- 2 Za to vrijeme narežite kolutove ljubičastog i crvenog luka, crvene i zelene paprike te natrgajte na srednje komade listove zelenog radiča.
- 3 Meso oblikujte u pljeskavice i ispecite na zagrijanom roštilju ili grill tavi.
- 4 Hamburger pecivo prerežite po pola pa na donju polovicu namažite ajvar, stavite kolutove crvenog i ljubičastog luka, zatim meso, kolutove zelene i crvene paprike, a na samom kraju zeleni radič.
- 5 Gornju polovicu peciva lagano namažite ajvarom i preklopite te poslužite.