Posluživanje
Uz povrtni frikase poslužite prilog od riže.
Frikase možete pripremiti i drukčije. Pirjano povrće stavite u vatrostalnu posudu, a vrhnjem, u koje ste umiješali dva razmućena žumanca, prelijte povrće umjesto da ga umiješate u frikase. Zapecite u zagrijanoj pećnici na 200°C 15-20 minuta. Uz toplo jelo poslužite zelenu salatu.
Vegeta Natur
Srednje zahtjevno 4 osobe 60 min
Uz povrtni frikase poslužite prilog od riže.
Važno je povrće pripremati prema tvrdoći, a prošek će prilikom dinstanja, uz aromu, spriječiti raskuhavanje mekšeg povrća.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Magnezij | mg | 430.4 | 143 | 108 |
Fosfor | mg | 894.48 | 112 | 112 |
Kalij | mg | 1203.63 | 33 | 33 |
Niacin | mg | 20.65 | 147 | 103 |
Vitamin C | mg | 54.03 | 72 | 60 |
Vitamin D | μg | 36.64 | 18 | 18 |
Vitamin A | μg | 19149.9 | 479 | 383 |
Sol | g | 0.92 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 14.46 | - | - |
Vlakna | g | 9.65 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 62.94 | - | - |
Masti | g | 44.83 | - | - |