Posluživanje
Uz pitu od krumpira i mesa poslužite sezonsku salatu.
Ovo jelo možete prilagoditi sezoni vrstom povrća i mesa.
Srednje zahtjevno 4 osobe 90 min
Uz pitu od krumpira i mesa poslužite sezonsku salatu.
Prije pripremanja jela možete krumpir narezan na ploške blanširati u blago zagrijanom ulju nekoliko minuta kako biste skratili vrijeme pečenja.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 727.38 | 91 | 91 |
Kalcij | mg | 338.01 | 34 | 34 |
Kalij | mg | 3022.14 | 82 | 82 |
Niacin | mg | 25.51 | 182 | 128 |
Vitamin C | mg | 74.94 | 100 | 83 |
Vitamin D | μg | 26.54 | 13 | 13 |
Vitamin A | μg | 1344.59 | 34 | 27 |
Sol | g | 1.53 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 58.43 | - | - |
Vlakna | g | 8.09 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 90.69 | - | - |
Masti | g | 99.47 | - | - |