Posluživanje
Pečenice narežite na komade pa ih složite na topao tanjur, prelijte ih umakom i posipajte nasjeckanim peršinom. Kao prilog poslužite domaće rezance ili rižu.
Na isti način možete jelo pripremiti i s nekim drugim dijelom mekane svinjetine (hrptom ili butom).
Vegeta Original
Srednje zahtjevno 4 osobe 45 min
Pečenice narežite na komade pa ih složite na topao tanjur, prelijte ih umakom i posipajte nasjeckanim peršinom. Kao prilog poslužite domaće rezance ili rižu.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 371.07 | 46 | 46 |
Kalcij | mg | 76.93 | 8 | 8 |
Kalij | mg | 842.92 | 23 | 23 |
Niacin | mg | 12.95 | 92 | 65 |
Vitamin E | mg | 8.72 | 40 | 40 |
Vitamin D | μg | 36.47 | 18 | 18 |
Vitamin A | μg | 1142.84 | 29 | 23 |
Sol | g | 1.12 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 30.31 | - | - |
Vlakna | g | 2.65 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 24.53 | - | - |
Masti | g | 30.53 | - | - |