Posluživanje
Meso narežite na tanke ploške, složite ih na tanjur i prelijte vrućim umakom. Kao prilog poslužite češke okruglice od dizanog tijesta, okruglice od kruha ili krokete. Ukrasite ploškama limuna, tučenim slatkim vrhnjem i brusnicama.
Osim slaninom, meso možete nabosti (špikovati) i mrkvom, češnjakom ili celerovim korijenom.
Vegeta Original
Srednje zahtjevno 6 osobe 75 min
Meso narežite na tanke ploške, složite ih na tanjur i prelijte vrućim umakom. Kao prilog poslužite češke okruglice od dizanog tijesta, okruglice od kruha ili krokete. Ukrasite ploškama limuna, tučenim slatkim vrhnjem i brusnicama.
Ocat će ovom jelu dati punoću, a šećer aromu i boju umaku.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 283.3 | 35 | 35 |
Kalcij | mg | 47.75 | 5 | 5 |
Kalij | mg | 569.05 | 15 | 15 |
Niacin | mg | 9.83 | 70 | 49 |
Vitamin C | mg | 9.5 | 13 | 11 |
Vitamin D | μg | 25.83 | 13 | 13 |
Vitamin A | μg | 3464.45 | 87 | 69 |
Sol | g | 2.57 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 27.06 | - | - |
Vlakna | g | 0.75 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 6.02 | - | - |
Masti | g | 39.78 | - | - |