Posluživanje
Pečene žličnjake poslužite uz pripremljeni kupus i pire od graška.
Žličnjake prije pečenja možete lagano premazati rastopljenim maslacem ili razmućenim jajetom za još ljepšu boju.
Mažuran
Srednje zahtjevno 4 osobe 45 min
Pečene žličnjake poslužite uz pripremljeni kupus i pire od graška.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 255.66 | 32 | 32 |
Kalcij | mg | 100.48 | 10 | 10 |
Kalij | mg | 706.17 | 19 | 19 |
Niacin | mg | 6.39 | 46 | 32 |
Vitamin A | μg | 4216.23 | 105 | 84 |
Sol | g | 0.39 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 18.88 | - | - |
Vlakna | g | 8.33 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 75.17 | - | - |
- višestruko nezasićene masne kiseline | g | 4.38 | - | - |
- jednostruko nezasićene masne kiseline | g | 23.17 | - | - |
- zasićene masne kiseline | g | 11.86 | - | - |
Masti | g | 41.45 | - | - |