Posluživanje
Pečenu janjetinu narežite na komade, a sok od pečenja procijedite i poslužite posebno. Uz janjetinu poslužite pečeni krumpir, mladi luk, rajčicu i salatu po izboru.
Krumpir možete peći i zajedno s mesom. Dodajte ga u pleh kada janjetina napola omekša.
Vegeta Original
Srednje zahtjevno 6 osobe 120 min
Pečenu janjetinu narežite na komade, a sok od pečenja procijedite i poslužite posebno. Uz janjetinu poslužite pečeni krumpir, mladi luk, rajčicu i salatu po izboru.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 650 | 81 | 81 |
Kalcij | mg | 59 | 6 | 6 |
Kalij | mg | 1091 | 29 | 29 |
Niacin | mg | 38 | 271 | 190 |
Vitamin E | mg | 6 | 27 | 27 |
Vitamin D | μg | 43 | 22 | 22 |
Vitamin A | μg | 17 | 0 | 0 |
Sol | g | 6.37 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 85 | - | - |
Vlakna | g | 0 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 3 | - | - |
Masti | g | 62 | - | - |