Posluživanje
Ovako pripremljene patlidžane poslužite tople kao predjelo.
Ovo jelo bit će vrlo ukusno ako patlidžane poslužite na prepečenim kriškama kruha, tzv. brusketama.
Bosiljak
Srednje zahtjevno 4 osobe 50 min
Ovako pripremljene patlidžane poslužite tople kao predjelo.
Meso patlidžana zarezano u obliku mrežice omogućuje bolju savitljivost i prožimanje s umakom od rajčica.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 565.74 | 71 | 71 |
Kalcij | mg | 522.6 | 52 | 52 |
Kalij | mg | 1544.99 | 42 | 42 |
Niacin | mg | 10.84 | 77 | 54 |
Vitamin C | mg | 81.42 | 109 | 90 |
Vitamin E | mg | 6.43 | 29 | 29 |
Vitamin A | μg | 2374.9 | 59 | 47 |
Sol | g | 1.87 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 23.58 | - | - |
Vlakna | g | 7.33 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 64.81 | - | - |
Masti | g | 42.65 | - | - |