Posluživanje
Pečenu patku narežite i premažite maslinovim uljem. Uz nju poslužite umak od povrća i žličnjake.
Po želji uz patku možete poslužiti i neki drugi prilog, npr. palentu, pečeni krumpir ili njoke.
Vegeta Original
Srednje zahtjevno 4 osobe 155 min
Pečenu patku narežite i premažite maslinovim uljem. Uz nju poslužite umak od povrća i žličnjake.
Način pečenja je vrlo važan, a to je tzv. pečenje sa strpljenjem. Na početku je temperatura visoka, a poslije se polako peče na nižoj temperaturi.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 133.11 | 17 | 17 |
Kalcij | mg | 79 | 8 | 8 |
Kalij | mg | 545.43 | 15 | 15 |
Vitamin C | mg | 28.4 | 38 | 32 |
Vitamin E | mg | 12.96 | 59 | 59 |
Vitamin D | μg | 9.3 | 5 | 5 |
Vitamin A | μg | 1422.27 | 36 | 28 |
Sol | g | 0.89 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 125.43 | - | - |
Vlakna | g | 3.7 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 58 | - | - |
Masti | g | 43.67 | - | - |