Posluživanje
Poslužite tople tikvice na umaku i dodajte im pripremljeni preljev.
Kako bi tikvice ostale stabilnije pri kuhanju u umaku (bez prevrtanja), odrežite im tanko dno.
Origano
Jednostavno 4 osobe 50 min
Poslužite tople tikvice na umaku i dodajte im pripremljeni preljev.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 302.76 | 38 | 38 |
Kalcij | mg | 168.6 | 17 | 17 |
Kalij | mg | 1219.15 | 33 | 33 |
Pantotenska kiselina | mg | 1.39 | 20 | 20 |
Vitamin D | μg | 9.82 | 5 | 5 |
Vitamin A | μg | 1839 | 46 | 37 |
Sol | g | 0.48 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 19.22 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 40.49 | - | - |
- višestruko nezasićene masne kiseline | g | 6.18 | - | - |
- jednostruko nezasićene masne kiseline | g | 8.69 | - | - |
- zasićene masne kiseline | g | 7.3 | - | - |
Masti | g | 24.11 | - | - |