Posluživanje
Pečeni nabujak malo ohladite, a zatim izvrnite na tanjur za posluživanje, pospite sirom i poslužite.
Nabujak možete preliti s malo slatkog vrhnja, posuti sirom i kratko zapeći prije posluživanja.
Majčina dušica
Srednje zahtjevno 4 osobe 60 min
Pečeni nabujak malo ohladite, a zatim izvrnite na tanjur za posluživanje, pospite sirom i poslužite.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 362.38 | 45 | 45 |
Kalcij | mg | 336.61 | 34 | 34 |
Kalij | mg | 492.33 | 13 | 13 |
Vitamin D | μg | 83.65 | 42 | 42 |
Vitamin A | μg | 1455.95 | 36 | 29 |
Sol | g | 0.3 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 19.03 | - | - |
Vlakna | g | 2.79 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 33.99 | - | - |
- višestruko nezasićene masne kiseline | g | 1.79 | - | - |
- jednostruko nezasićene masne kiseline | g | 9.72 | - | - |
- zasićene masne kiseline | g | 18.18 | - | - |
Masti | g | 31.99 | - | - |