Posluživanje
Pečenu roladu narežite i još toplu poslužite s preostalim popečenim tikvicama, kuhanim povrćem i ukrasite popečenim malim rajčicama. Sve prelijte pripremljenim preljevom od maslinova ulja.
Kad oblikujete meso u veliki odrezak, odrežite suvišne krajeve, sameljite ih u sjeckalici te koristite umjesto mljevene puretine. Za omatanje rolade upotrijebite što duže tikvice.
Vegeta Original
Srednje zahtjevno 4 osobe 60 min
Pečenu roladu narežite i još toplu poslužite s preostalim popečenim tikvicama, kuhanim povrćem i ukrasite popečenim malim rajčicama. Sve prelijte pripremljenim preljevom od maslinova ulja.
Kako bi rolada bila još sočnija i aromatičnija, poslužite je s preljevom koji ste pripremili od maslinova ulja, kapara i svježeg mediteranskog bilja.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 338.94 | 42 | 42 |
Kalcij | mg | 84.74 | 8 | 8 |
Kalij | mg | 650.71 | 18 | 18 |
Niacin | mg | 13.53 | 97 | 68 |
Vitamin D | μg | 35.4 | 18 | 18 |
Vitamin A | μg | 469.93 | 12 | 9 |
Sol | g | 0.85 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 32.93 | - | - |
Vlakna | g | 1.29 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 4.26 | - | - |
Masti | g | 58.56 | - | - |