Pileća prsa idealan su izvor proteina, a pripremljena na roštilju u kombinaciji s povrćem čine ukusnu salatu za tople dane.
Sastojci
- 500 g pilećih prsa
- 4 manje crvene paprike
- mala glavica zelene salate
- 100 g šampinjona
- 150 g Kukuruza šećerca Podravka
- 200 g cherry rajčica
- 1 Vegeta marinada s češnjakom
- 3 žlice maslinova ulja
- 2 žlice vinskog octa
- žlica svježe nasjeckanog peršina
- papar
- sol
Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!
Srednje zahtjevno 4 osobe 30 min
- 1 Od pilećih prsa izrežite odreske, prelijte ih Vegeta marinadom i ostavite 30 minuta da se okusi marinade upiju u meso.
- 2 Pecite na zagrijanom roštilju nekoliko minuta sa svake strane. Zajedno s mesom na roštilju ispecite cijele šampinjone.
- 3 Povrće operite i osušite te narežite na trakice. U zdjelu dodajte cherry rajčice i pečene šampinjone narezane na četvrtine, ocijeđeni kukuruz šećerac i piletinu narezanu na trakice.
- 4 Maslinovu ulju dodajte papar, vinski ocat, prstohvat soli i svježe nasjeckan peršin. Umak prelijte preko salate i žlicama lagano umiješajte.