Meni Search

Povrće kratko popecite na jakoj vatri da ostane hrskavo.

Sastojci

8 svinjskih kotleta (oko 800 g)
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete
60 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
2 glavice ljubičastog luka (150 g)
300 g mrkve
4 stapke celera
1 žlica šećera
2 žlice aceta balsamica
1 Goveđi temeljac za jela Podravka
40 g maslaca
2 grančice ružmarina
3 češnja češnjaka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe 30 min

  • 1 Kotlete popaprite, pospite 1 žlicom Vegete i ostavite da odstoje sa strane.
  • 2 Na 50 ml maslinova ulja popržite ljubičasti luk narezan na ploške, mrkvu narezanu na rezance i narezanu stapku celera.
  • 3 Dodajte šećer i kada se počne stvarati karamel, dodajte aceto balsamico, malo vode i goveđi temeljac.
  • 4 Kratko popirjajte da dobijete umak, a povrće ostane hrskavo.
  • 5 Pripremljene kotlete pržite na zagrijanom maslinovu ulju na najjačoj vatri.
  • 6 Kad ih okrenete, dodajte maslac, grančicu ružmarina, a pri kraju dodajte češnjak i papar.

Posluživanje

Pripremljeno povrće servirajte kao podlogu pečenim kotletima.

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke