Meni Search

Da bi uspjela poširana jaja bitno je da voda ne kuha jako ( miruje).

Sastojci

1-2 žlice octa (obični alkoholni)
1 Vegeta Maestro lovorov list
6 Vegeta Maestro klinčića
10 zrna Vegeta Maestro crnog papra
1 žlica šećera
4 jaja
4 ploške tosta
4 deblje ploške šunke ili Podravskog špeka Podravka
20 g maslaca
narezani vlasac za posluživanje

Koristili smo

Klinčić

Klinčić

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe 20 min

  • 1 U 1 litru vode dodajte ocat, lovorov list, klinčić, zrna papra i šećer.
  • 2 Kad zavri, kuhajte 10 minuta, a zatim sasvim smanjite vatru da voda lagano vri.
  • 3 U grabljaču/šeflju pažljivo razbijte jaje i polako spustite u vodu. Odmah na isti način spustite i druga jaja da se približno isto kuhaju. Kratko kuhajte da bi sredina jaja ostala tekuća (3-4 minute) i izvadite van.
  • 4 Tost popecite da bude hrskav.
  • 5 Na maslacu popecite šunku (ili špek) da malo zarumeni.

Posluživanje

Na tost stavite plošku šunke te preko nje poširano jaje i poslužite posuto vlascem.

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke