Meni Search

Panirane pileće filee dobro obložite hrskavim slanim štapićima koji ne moraju biti preusitnjeni. Nije loše i dvaput ispanirati piletinu. 

Sastojci

200 g Kviki štapića Podravka
500 g pilećih prsa
2 jaja
1 žlica Senfa estragon Podravka
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
150 ml vode
400 g Graška mladog Podravka
50 g maslaca
1 limun
70 g rukole
700 ml suncokretovog ulja

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe 30 min

  • 1 Slane štapiće usitnite u blenderu i istresite u posudu. Pileće filee narežite po dužini na pola, prekrijte prozirnom folijom i istucite batom za meso. U manjoj posudi istucite 2 jaja, žlicu senfa, posolite i popaprite.
  • 2 Panirajte piletinu u glatko brašno pa u rastučena jaja te uvaljajte u usitnjene štapiće. Dobro obložite piletinu sa štapićima. Ako je potrebno, panirajte piletinu i dva puta.
  • 3 U loncu zagrijte vodu, dodajte grašak, skuhajte ga, ocijedite i prebacite u blender. Grašku dodajte maslac i posolite. Napravite kremu dužim blendanjem.
  • 4 U zagrijano suncokretovo ulje uronite panirane pileće filee tako da potpuno budu pokriveni uljem i kada meso dobije finu prženu boju s jedne strane, okrenite i ponovite postupak tako i s druge strane. Pržene pileće filee odložiti na papir gdje će izgubiti suvišan dio masnoće

Posluživanje

Na  toplu kremu od graška servirajte pileći file i dodajte malu začinjenu garnituru od rukole i krišku limuna.

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke