Posluživanje
Pečenu janjetinu poslužite s kuhanom rižom dugo zrno Podravka.
Dimljena paprika dobivena je dimljenjem na prirodnom dimu hrastovog drveta. Upravo zbog toga jelu daje okus pečenja na otvorenom, pa je dobro kotlete kod pečenja premazivati sokom od pečenja koji sadrži sve arome ovog finog začina.
Srednje zahtjevno 4 osobe 70 min
Pečenu janjetinu poslužite s kuhanom rižom dugo zrno Podravka.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 612.75 | 77 | 77 |
Kalcij | mg | 72.69 | 7 | 7 |
Kalij | mg | 1030.36 | 28 | 28 |
Pantotenska kiselina | mg | 2.28 | 33 | 33 |
Niacin | mg | 31.77 | 227 | 159 |
Vitamin D | μg | 36 | 18 | 18 |
Vitamin A | μg | 163.25 | 4 | 3 |
Sol | g | 0.28 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 64.08 | - | - |
Vlakna | g | 1.74 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 9.48 | - | - |
- višestruko nezasićene masne kiseline | g | 13.14 | - | - |
- jednostruko nezasićene masne kiseline | g | 23.03 | - | - |
- zasićene masne kiseline | g | 11.43 | - | - |
Masti | g | 48.89 | - | - |