Posluživanje
Zapečene šparoge poslužite tople na zagrijanom tanjuru.
Od tekućine u kojoj ste kuhali šparoge možete pripremiti ukusnu juhu.
Vegeta Original
Srednje zahtjevno 4 osobe 45 min
Zapečene šparoge poslužite tople na zagrijanom tanjuru.
Važno je šparoge vezati u svežanj tako da se donji, čvršći dijelovi kuhaju u vodi, a vrhovi se pare, čime ćete postići da svi dijelovi šparoga budu kuhani istodobno.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 239.82 | 30 | 30 |
Kalcij | mg | 269.4 | 27 | 27 |
Kalij | mg | 409.33 | 11 | 11 |
Niacin | mg | 4.41 | 31 | 22 |
Vitamin C | mg | 16.5 | 22 | 18 |
Vitamin D | μg | 19.71 | 10 | 10 |
Vitamin A | μg | 1223.13 | 31 | 24 |
Sol | g | 3.12 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 12.19 | - | - |
Vlakna | g | 2.62 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 7 | - | - |
Masti | g | 16.96 | - | - |