Posluživanje
Gazdaričin lonac poslužite uz ukiseljeno povrće.
Dio heljdine kaše možete zamijeniti pšeničnom krupicom.
Vegeta Original
Složeno 10 osobe 60 min
Gazdaričin lonac poslužite uz ukiseljeno povrće.
Za ugušćivanje jela umjesto uobičajene zaprške koristi se Krem juha od gljiva, koja će ujedno dati i aromu ovom jelu.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 280.24 | 35 | 35 |
Kalcij | mg | 87.09 | 9 | 9 |
Kalij | mg | 698.88 | 19 | 19 |
Niacin | mg | 11.76 | 84 | 59 |
Vitamin C | mg | 27.07 | 36 | 30 |
Vitamin D | μg | 19.48 | 10 | 10 |
Vitamin A | μg | 713.63 | 18 | 14 |
Sol | g | 3.96 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 28.22 | - | - |
Vlakna | g | 3.16 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 31.47 | - | - |
Masti | g | 28.43 | - | - |