Posluživanje
Boršč poslužite u jušniku posipan nasjeckanim peršinom i sa žlicom kiselog vrhnja.
U boršč možete dodati malo tekućine od cikle da dobijete željenu kiselost.
Vegeta Original
Srednje zahtjevno 4 osobe 120 min
Boršč poslužite u jušniku posipan nasjeckanim peršinom i sa žlicom kiselog vrhnja.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 612.09 | 77 | 77 |
Kalcij | mg | 194.46 | 19 | 19 |
Kalij | mg | 2072.5 | 56 | 56 |
Pantotenska kiselina | mg | 1.64 | 23 | 23 |
Niacin | mg | 21.61 | 154 | 108 |
Vitamin D | μg | 35.66 | 18 | 18 |
Vitamin A | μg | 19870.96 | 497 | 397 |
Sol | g | 0.49 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 55.98 | - | - |
Vlakna | g | 9.78 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 31.86 | - | - |
- višestruko nezasićene masne kiseline | g | 2.44 | - | - |
- jednostruko nezasićene masne kiseline | g | 24 | - | - |
- zasićene masne kiseline | g | 25.31 | - | - |
Masti | g | 52.72 | - | - |