Posluživanje
Na ugrijani tanjur složite komadiće mesa, pirjani kelj i dio pripremljenog umaka. Preostali umak poslužite posebno. Uz ovo jelo kao prilog poslužite kuhani krumpir.
Buncek (koljenica) mora se kuhati polako, ne na visokoj temperaturi kako bi ostao sočan.
Mažuran
Srednje zahtjevno 4 osobe 120 min
Na ugrijani tanjur složite komadiće mesa, pirjani kelj i dio pripremljenog umaka. Preostali umak poslužite posebno. Uz ovo jelo kao prilog poslužite kuhani krumpir.
Da bi juha od kuhanja bunceka (kojom se kod pripreme zalijevaju kelj i umak) bila što ukusnija, pripazite na količinu vode.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 567.41 | 71 | 71 |
Kalcij | mg | 163.62 | 16 | 16 |
Kalij | mg | 1210.41 | 33 | 33 |
Niacin | mg | 30.04 | 215 | 150 |
Vitamin C | mg | 140.23 | 187 | 156 |
Vitamin D | μg | 47.24 | 24 | 24 |
Vitamin A | μg | 3050.89 | 76 | 61 |
Sol | g | 2.4 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 83.48 | - | - |
Vlakna | g | 5.04 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 13.37 | - | - |
Masti | g | 34.31 | - | - |