Posluživanje
Poslužite tako da palentu narežete na kocke, po njoj rasporedite umak od milerama, a po umaku rasporedite gljive. Ukrasite hrskavom zaobljenom pancetom i poslužite.
Za ovaj recept možete upotrijebiti bilo koju vrstu gljiva ili kombinaciju istih.
Chili i sol
Jednostavno 4 osobe 40 min
Poslužite tako da palentu narežete na kocke, po njoj rasporedite umak od milerama, a po umaku rasporedite gljive. Ukrasite hrskavom zaobljenom pancetom i poslužite.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 294.32 | 37 | 37 |
Kalij | mg | 586.28 | 16 | 16 |
Pantotenska kiselina | mg | 2.4 | 34 | 34 |
Niacin | mg | 7.67 | 55 | 38 |
Vitamin A | μg | 735.39 | 18 | 15 |
Sol | g | 0.43 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 13.88 | - | - |
Vlakna | g | 2.08 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 76.23 | - | - |
- višestruko nezasićene masne kiseline | g | 2.83 | - | - |
- jednostruko nezasićene masne kiseline | g | 15.29 | - | - |
- zasićene masne kiseline | g | 16.16 | - | - |