Posluživanje
Pečene zabatke i povrće zajedno s umakom poslužite uz pripremljeni pire i džem od brusnice.
Umjesto zabataka, možete upotrijebiti cijelu puricu.
Mažuran
Srednje zahtjevno 8 osobe 150 min
Pečene zabatke i povrće zajedno s umakom poslužite uz pripremljeni pire i džem od brusnice.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 295.33 | 37 | 37 |
Kalcij | mg | 93.15 | 9 | 9 |
Kalij | mg | 557.08 | 15 | 15 |
Pantotenska kiselina | mg | 0.95 | 14 | 14 |
Niacin | mg | 10.42 | 74 | 52 |
Vitamin D | μg | 43.8 | 22 | 22 |
Vitamin A | μg | 7509.11 | 188 | 150 |
Sol | g | 0.28 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 40.76 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 19.39 | - | - |
- višestruko nezasićene masne kiseline | g | 27.16 | - | - |
- jednostruko nezasićene masne kiseline | g | 54.28 | - | - |
- zasićene masne kiseline | g | 36.29 | - | - |
Masti | g | 128.24 | - | - |