Posluživanje
Uz pureće odreske s mlincima poslužite pečeno voće i umak od pečenja.
U puricu stavite cijelu naranču koja će dati odličan miris, ali i sočnost ovoj blagdanskoj purici. Sve otvore zatvorite kuharskim koncem.
Vegeta Original
Složeno 6 osobe 160 min
Uz pureće odreske s mlincima poslužite pečeno voće i umak od pečenja.
Mlincima prelivenim kipućom vodom lakše ćete nadjenuti puricu, a tijekom pečenja oni će dovoljno omekšati.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 1108 | 139 | 139 |
Kalcij | mg | 159 | 16 | 16 |
Kalij | mg | 1780 | 48 | 48 |
Niacin | mg | 53 | 379 | 265 |
Vitamin E | mg | 19 | 86 | 86 |
Vitamin D | μg | 64 | 32 | 32 |
Vitamin A | μg | 353 | 9 | 7 |
Sol | g | 3.89 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 146 | - | - |
Vlakna | g | 4 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 56 | - | - |
Masti | g | 78 | - | - |