Rebarca razrežite već prilikom mariniranja kako biste ih brže mogli obraditi na roštilju, a prilikom pečenja možete ih premazati pivom kako bi meso bilo još sočnije i ukusnije. Za još bolji okus rebarca možete marinirati i preko noći.
Sastojci
- 1 kg svinjskih rebarca
- 400 g smeđeg graha Podravka
- 1 Vegeta marinada univerzalna
- slatka paprika Podravka
- 50 g pancete
- glavica luka
- sol
- papar
Koristili smo
Vegeta Grill marinada classic
Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!
Srednje zahtjevno 4 osobe 60 min
- 1 Rebarca prelijte Vegeta marinadom i ostavite 30 minuta da se mariniraju. Zatim na uljem premazanom roštilju pecite rebarca 15-20 minuta, dok ne dobijete hrskavu tamnosmeđu koricu.
- 2 Smeđi grah ocijedite. Na tavici prvo popržite pancetu i luk, dodajte grah, začinite slatkom paprikom, paprom i solju te kratko propirjajte.
- 3 U tavicu ulijte 2 dl vode, promiješajte pa sav sadržaj prelijte u posudu za pečenje. Pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.