Posluživanje
Janjeće odreske poslužite s kus-kusom i salatom.
Poseban način pripreme janjetine s mnoštvom začina stvorit će zanimljiv okus finog jela.
Cimet mljeveni
Jednostavno 4 osobe45 min
Libanonska mješavina začina baharat (arapska riječ za začin) obično ima bazu crnog papra i klinčića, uz korijander, kim, klinčić, cimet i muškatni oraščić. Ponekad se u mješavini može naći i đumbir u prahu, kardamom i ljuta paprika. To je često više od sedam začina. Ova mješavina začina dobra je za dodavanje u variva ili za mariniranje mesa.
Janjeće odreske poslužite s kus-kusom i salatom.
Nutrijent | Mjerna jedinica | Količina | Ž RDA (%) | M RDA (%) |
---|---|---|---|---|
Fosfor | mg | 563.24 | 70 | 70 |
Kalij | mg | 1438.22 | 39 | 39 |
Pantotenska kiselina | mg | 2.32 | 33 | 33 |
Niacin | mg | 22.94 | 164 | 115 |
Vitamin D | μg | 1.19 | 1 | 1 |
Vitamin A | μg | 4721.97 | 118 | 94 |
Sol | g | 0.22 | 0 | 0 |
Bjelančevine | g | 50.1 | - | - |
Vlakna | g | 5.11 | - | - |
Ugljikohidrati | g | 28.84 | - | - |
- višestruko nezasićene masne kiseline | g | 9.98 | - | - |
- jednostruko nezasićene masne kiseline | g | 15.68 | - | - |
- zasićene masne kiseline | g | 8.86 | - | - |
Masti | g | 35.68 | - | - |
KOJI SI TIP ZIMSKE OSOBE?