Piletinu prekrivenu šarmantnim susamom s čili papričicom u podlozi savršeno će upotpuniti umak Worcester i malo senfa.
Sastojci
- 800 g pilećih krilca
- 1 Vegeta marinada s belim lukom
- 1 tečni jogurt
- 1 kašika senfa
- 1 kašičica Worcester umaka
- 1 čili papričica
Koristili smo

Vegeta tečna marinada sa belim lukom
Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!
Srednje zahtevno 4 osobe30 min
- 1 Pileća krilca prelijte Vegeta marinadom i ostavite pola sata u frižideru da se meso marinira (ili preko noći, za još bolji ukus).
- 2 Pecite na vrućem roštilju dok ne dobijete lepu hrskavu koricu. Kad su krilca gotova, posipajte ih susamom.
- 3 Za umak u jogurt dodajte kašiku senfa, kašičicu Worcester umaka i sitno naseckanu čili papričicu te sve promešajte.
Savet
Pred kraj pečenja krilca premažite rastopljenim maslacem kako biste dobili još hrskaviju koricu.
Ne vegetiraj i reši kviz!