Meni Pretraga

Odreske pripremljene na grilu poslužite uz dinstani krompir uz najdraže društvo uživajte u ramsteku s najdražim povrćem i blagim ajvarom.

Sastojci

4 juneća ramsteka 1,5-2 cm debljine (4×250 g)
30 g Vegete
75 ml ulja
600 g mladog krompira
1 crveni luk
1 glavica belog luka
1 grančica ružmarina
1 ljuta papričica
so
crni mleveni biber

Koristili smo

Classic

Classic

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Odreske dobro operite, osušite papirnatim ubrusom, pospite Vegetom i pustite da odstoji na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.
  • 2 Krompir dobro očistite (četkicom), pa ga isecite na veće komade.
  • 3 U tiganju zagrejte 5 kašika ulja, dodajte krompir i pecite sa svih strana do zlatne boje.
  • 4 Dodajte luk narezan na kriške, cele očišćene čenove belog luka, narezanu papričicu i ruzmarin. Dodajte so i biber i pržite nekoliko minuta. Dodajte malo vode i dinstajte još 10 min da krompir omekša.
  • 5 Na roštilj ili grill tiganj na zagrejano preostalo ulje stavite odreske i ispecite ih sa svake strane (oko 3 min) da se zapeku, a u sredini ostanu roze boje.

Savet

Za sočnost ramsteka ili bifteka vrlo je važno vreme odležavanja nakon pečenja koje će dovesti do toga da se vlakna malo ohlade, opuste i zadrže sokove u mesu. Za potpuno uživanje u jelu servirajte s Ajvarom blagim Podravka.

Posluživanje

Izvadite ih na topli tanjir, poklopite i pustite da odstoje oko 5 minuta. Pečeni ramstek poslužite uz pripremljeno povrće.

Podeli s prijateljima