Meni Pretraga

Ovo se jelo originalno zove Zurich geschnetzeltes i poslužuje se s kroketima od krompira. Ovo najpoznatije švajcarsko jelo zadovoljiće sve ljubitelje teletine u kremastom umaku.

Sastojci

600 g teletine od buta
300 g šampinjona
1 glavica luka
50 g maslaca
100 ml belog vina
1 kašika Vegete
1 kašika naseckanog peršunovog lista
200 ml pavlake za kuvanje
2 kašičice Gussnela Dolcela

Koristili smo

Vegeta

Vegeta

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Srednje zahtevno 4 osobe70 min

  • 1 Teletinu nasecite na kocke, a luk sitno naseckajte.
  • 2 Na maslacu ispržite narezano meso, dodajte luk i zajedno pirjajte pet minuta.
  • 3 Dodajte šampinjone iseckane na listiće i Vegetu, pa nastavite pirjati uz povremeno dolivanje vodom oko 30 minuta.
  • 4 Kada meso omekša, dodajte vino, Gussnel razmućen u malo vode i pavlaku za kuvanje.

Savet

Jelo možete obogatiti i suvim vrganjima koje ste prethodno nakvasili.

Posluživanje

Poslužite sa kroketima od krompira (rösti) i sve ukrasite naseckanim peršunom.

Podeli s prijateljima