Meni Pretraga

Piletinu s umakom rasporedite preko krompira i poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bundevinim uljem.

Sastojci

800 g pilećih bataka i karabataka
6 kašika ulja
200 ml piva
1 kg krompira
so
prstohvat tamjana
1 kašika Vegete

Koristili smo

Vegeta

Vegeta

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Srednje zahtevno 4 osobe60 min

  • 1 Krompir ogulite, operite, narežite na kriške, posolite, nauljite (3 kašike ulja), složite u lim za pečenje i pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.
  • 2 Za to vreme piletinu pospite tamjanom i 1 kašikom Vegete.
  • 3 Na tiganju zagrejte preostalo ulje te na njemu lagano ispecite meso sa svih strana, podlijte pivom i lagano dinstajte još 5 minuta.
  • 4 Piletinu s umakom rasporedite preko krompira i nastavite zajedno peći još oko 20 minuta.

Savet

Uz krompir možete dodati i tikvice, mrkvu i drugo povrće.

Posluživanje

Piletinu poslužite sa salatom od kiselog kupusa prelivenu bundevinim uljem.

Podeli s prijateljima