Meni Pretraga

Pripremite sočne pljeskavice s blagim ajvarom i jajem na oko u hrskavom pecivu i uživajte u slanim burgerima.

Sastojci

700 g mlevene junetine
1 Vegeta Grill marinada pikantna 100 g
80 g luka
4 peciva za hamburger
4 jaja
4 kriške sira ementalera
100 g Pancete Podravka narezane na tanke trake
50 ml ulja
4 kašike majoneza
so
Crni biber mleveni
Ajvar blagi Podravka

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Mesu dodajte sitno narezani luk, Vegeta marinadu, promešajte i pustite da odstoji 30-ak minuta. Od smese oblikujte 4 deblje pljeskavice širine peciva.
  • 2 Peciva prerežite na pola pa ih na većem suvom tiganju popržite s unutrašnjih strana. Izvadite ih sa strane, tiganj obrišite papirnatim ubrusom, pa na njega stavite narezanu slaninu i popržite je do zlatne boje.
  • 3 U isti tiganj ulijte 2 kašike ulja, pa kad se dobro zagreje stavite pljeskavice i ispecite ih s obe strane. Meso izvadite, ulijte preostalo ulje i na njemu ispecite jaja na oko.
  • 4 Donji deo peciva prvo premažite majonezom ili blagim ajvarom. Na nju položite popečenu slaninu, zatim pljeskavicu, pa krišku sira, a potom jaje na oko.

Savet

Kod pripreme mesa za hamburger važno je da meso ne mesite previše. Lagano promešajte, brzo oblikujte i neka ne budu pretanki jer neće biti sočni. Ako volite hamburgere od mešanog mesa, dodajte do ¼ svinjetine.

Posluživanje

Poklopite gornjim delom peciva i odmah poslužite.

Podeli s prijateljima