Meni Pretraga

Varijacije na temu grčke salate su nebrojene, a upustite li se u pripremu po ovom receptu, nećete se prevariti. Salata je izvrsna dopuna jelu, ali može biti i samostalni obrok za vreme letnjih vrućina.

Sastojci

500 g paradajz
250 g krastavca
150 g luka
300 g zelene paprike
50 g crnih maslina bez koštica
200 g feta sira
Za salatni preliv:
5 kašika maslinovog ulja
2 kašike vinskog sirća
1/2 kašike origana
1 kašika Vegete

Koristili smo

Vegeta

Vegeta

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Jednostavno 6 osobe30 min

  • 1 Paradajz i krastavac operite, luk očistite i sve narežite na komade.
  • 2 Paprike operite i narežite na trake, feta sir na kockice, a masline na četvrtine.
  • 3 Začinite mešavinom maslinovog ulja i sirća, pospite origanom i Vegetom za posipavanje pa sve dobro izmešajte.

Savet

Salatu začinite neposredno pre posluživanja.

Posluživanje

Ovu ukusnu salatu možete poslužiti kao samostalan mali obrok ili uz ribu i meso sa roštilja.

Podeli s prijateljima