Meni Pretraga

Maštovitu salatu s piletinom, kukuruzom i šampinjonima pripremite u Vegeta marinadi s belim lukom i uživajte u svežoj kulinarskoj kreaciji.

Sastojci

500 g pilećih prsa
4 manje crvene paprike
mala glavica zelene salate
100 g šampinjona
150 g Kukuruza šećerca Podravka
200 g cherry paradajza
1 Vegeta marinada s češnjakom
3 kašike maslinovog ulja
2 kašike vinskog sirćeta
kašika sveže naseckanog peršuna
biber
so

Koristili smo

Vegeta tečna marinada sa belim lukom

Vegeta tečna marinada sa belim lukom

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Srednje zahtevno 4 osobe30 min

  • 1 Od pilećih prsa izrežite odreske, prelijte ih Vegeta marinadom i ostavite 30 minuta da se ukusi marinade upiju u meso.
  • 2 Pecite na zagrejanom roštilju nekoliko minuta sa svake strane. Zajedno s mesom na roštilju ispecite cele šampinjone.
  • 3 Povrće operite i osušite i narežite na trakice. U posudu dodajte cherry rajčice i pečene šampinjone narezane na četvrtine, oceđeni kukuruz šećerac i piletinu narezanu na trakice.
  • 4 Maslinovom ulju dodajte biber, vinsko sirće, prstohvat soli i sveže naseckan peršun. Umak prelijte preko salate i kašikama lagano umešajte.

Savet

Pileća prsa idealan su izvor proteina, a pripremljena na roštilju u kombinaciji s povrćem čine ukusnu salatu za tople dane.

Podeli s prijateljima