Maštovitu salatu s piletinom, kukuruzom i šampinjonima pripremite u Vegeta marinadi s belim lukom i uživajte u svežoj kulinarskoj kreaciji.
Sastojci
- 500 g pilećih prsa
- 4 manje crvene paprike
- mala glavica zelene salate
- 100 g šampinjona
- 150 g Kukuruza šećerca Podravka
- 200 g cherry paradajza
- 1 Vegeta marinada s češnjakom
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike vinskog sirćeta
- kašika sveže naseckanog peršuna
- biber
- so
Koristili smo
Vegeta tečna marinada sa belim lukom
Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!
Srednje zahtevno 4 osobe30 min
- 1 Od pilećih prsa izrežite odreske, prelijte ih Vegeta marinadom i ostavite 30 minuta da se ukusi marinade upiju u meso.
- 2 Pecite na zagrejanom roštilju nekoliko minuta sa svake strane. Zajedno s mesom na roštilju ispecite cele šampinjone.
- 3 Povrće operite i osušite i narežite na trakice. U posudu dodajte cherry rajčice i pečene šampinjone narezane na četvrtine, oceđeni kukuruz šećerac i piletinu narezanu na trakice.
- 4 Maslinovom ulju dodajte biber, vinsko sirće, prstohvat soli i sveže naseckan peršun. Umak prelijte preko salate i kašikama lagano umešajte.
Savet
Pileća prsa idealan su izvor proteina, a pripremljena na roštilju u kombinaciji s povrćem čine ukusnu salatu za tople dane.
Ne vegetiraj i reši kviz!