Meni Pretraga

Štapići piletine dinstani s graškom, zaliveni pasiranim paradajzom i posluženi njokama i sirom ribancem šarmirat će vas laganim i klasičnim ukusom.

Sastojci

600 g pilećeg filea
200 g graška
3 kašike maslinovog ulja
2 češnja belog luka
200 ml Podravka pasiranog paradajza
100 ml belog vina
1 kašika naseckanoga peršuna
2 pakovanja njoki
so
Crnog bibera mlevenog Podravka
1 kašika Vegete

Koristili smo

Vegeta

Vegeta

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Srednje zahtevno 4 osobe25 min

  • 1 Na zagrejanom ulju ispecite piletinu narezanu na štapiće do zlatne boje.
  • 2 Dodajte protisnuti beli luk, grašak, kratko dinstajte i zalijte passatom.
  • 3 Dodajte jednu kašikuVegete, vino i dinstajte 5-10 min.
  • 4 Prema potrebi posolite, pobiberite, pospite peršunom i poslužite.

Savet

Ukoliko želite jače ugustiti umak umešajte 1 kašičicu Gusnnela razmućenog u malo vode.

Posluživanje

Uz piletinu poslužite skuvane njoke i pospite listićima sira ribanca.

Podeli s prijateljima