Pripremite roštilj za ljubitelje meksičke kuhinje i uživajte u piletini s kukuruzom i pasuljem unutar hrskavih tortilja.
Sastojci
- 400 g pilećih prsa
- 1 Vegeta marinada pikant
- 1 ljubičasti luk
- 1 veća crvena paprika
- 150 g kukuruza šećerca Podravka
- 200 g crvenog pasulja Podravka
- 100 g sira gaude
- so
- biber
- 10 manjih tortilja
Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!
Srednje zahtevno 5 osobe45 min
- 1 Piletinu prelijte Vegeta marinadom i ostavite 30 minuta.
- 2 Ljubičasti luk i crvenu papriku narežite na prutiće i dinstajte nekoliko minuta na zagrejanoj tavici. Dodajte oceđeni crveni pasulj i kukuruz šećerac. Sve začinite solju i biberom. Sir naribajte pre pripreme mesa.
- 3 Meso pecite na zagrejanom roštilju nekoliko minuta sa svake strane. Pred kraj na roštilj stavite i tortilje kako bi se zagrejale, a vama olakšale punjenje.
- 4 Piletinu narežite na trakice i dodajte u pripremljeno povrće, napunite tortilje u svaku dodajući malo naribanog sira. Napunjene tortilje dodatno zapecite na roštilju.
Savet
Pečenjem tortilja na roštilju i mesa koje služi kao nadev dobijate novu dimenziju ukusa, posebno ako za svoj roštilj koristite ugalj.
Ne vegetiraj i reši kviz!