Meni Pretraga

Kako pripremiti bruschette? Postoje mnoge varijacije na tu temu, a u jednome se sve podudaraju – bez premazivanja toplog hleba belim lukom izgubile bi svoju autentičnu aromu. Predjelo, lagano glavno jelo ili uvod u grill, proverite.

Sastojci

400 g tikvica
100 g feta sira
1 kašika naseckanog peršuna
1 kašika Vegete
1 kašika limunovog soka
1 kašika naribane limunove korice
1 kašika naseckane sveže nane
200 g svežeg paradajza
20 g maslaca
50 ml belog vina
800 g svežih paprika
ulje za pečenje
Za hleb:
12 kriški francuskog hleba
2 češnja belog luka

Koristili smo

Vegeta

Vegeta

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Srednje zahtevno 6 osobe45 min

  • 1 Tikvice dobro operite, isecite na kockice, a papriku očistite i takođe isecite na kockice.
  • 2 Na ugrejanom maslacu ispecite tikvice, dodajte malo Vegete pa zalijte vinom i sve kratko prokuvajte.
  • 3 Tikvicama dodajte naribanu limunovu koricu, limunov sok i nanu pa dobro promešajte.
  • 4 Paradajzu odstranite semenke pa ih isto tako isecite na kockice.
  • 5 U širokoj tavi na ugrejanom ulju ispecite papriku, dodajte očišćene i iseckan paradajz, preostalu Vegetu i pirjajte sve dok paprika ne omekša.
  • 6 Pripremljene tikvice pomešajte s paprikom i paradajzom pa dodajte sir narezan na kockice i peršun.
  • 7 Kriške hleba ispecite u teflonskoj tavi i premažite protisnutim belilm lukom.

Savet

Ovako pripremljeno povrće može stajati u frižideru i 3 do 4 dana.

Posluživanje

Na svaku krišku hleba stavite toplo povrće i odmah poslužite.

Podeli s prijateljima