Meni Pretraga

Ljut ko punjena paprika

Varivo od ječmene kaše i zelenog sočiva

Od ječma i suvog mesa u Sloveniji se priprema odličan ričet, a gost ovoga zdravog jela uz ječam je i superzdravo sočivo. Predvidite vreme za potapanje sočiva, ječma i suvih vrganja te odvojite još 40 minuta za pripremu.

Sastojci

80 g ječma
100 g zelenog sočiva
2 kašike ulja
80 g šargarepe
50 g korena peršuna
100 g korena celera
1 čen belog luka
2 g suvih vrganja
2 kašičice Vegete
130 g praziluka
1 kašika Worcestershire sosa
so
biber
1 kašika seckanog peršuna

Koristili smo

Vegeta

Vegeta

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Ječam potopite preko noći ili nekoliko sati pre pripreme.
  • 2 Na zagrejano ulje stavite rendanu šargarepu, koren peršuna i celera, beli luk pa kratko propržite.
  • 3 Dodajte proceđeni ječam, natopljene i proceđene vrganje i Vegetu. Dodajte toliko vode da pokrijete sadržaj u loncu pa kuvajte oko 20 minuta.
  • 4 Dodajte kuvano i proceđeno sočivo, sitno iseckan praziluk i nastavite da kuvate još desetak minuta.
  • 5 Na kraju dodajte Worcestershire sos, posolite i pobiberite po potrebi.

Savet

Potapanje ječma skraćuje vreme kuvanja.

Posluživanje

Pospite sveže seckanim peršunom i poslužite.

Podeli s prijateljima