Meni Pretraga

Obilje svežeg začinskog bilja obeležje je belgijske kuhinje, a jedan od tipičnih primera upotrebe je recept koji sledi. Zanimljiv je i odnos količine mesa i povrća – nijedno ne preovladava, sve je vrlo skladno!

Sastojci

30 g maslaca
300 g šargarepe
450 g praziluka (beli deo)
10 malih belih lučica
1 kg piletine (batak, karabatak, prsa)
1 kašika Vegete
sveže mleveni biber
1 vezica peršuna
1 grančica svežeg timijana
1 grančica svežeg estragona
list lovora
300 ml vode
450 g smrznutog graška Podravka
200 g brokola

Koristili smo

Vegeta

Vegeta

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Srednje zahtevno 6 osobe60 min

  • 1 Maslac rastopite, dodajte šargarepu i praziluk isečene na kolutiće i kratko dinstajte.
  • 2 Piletinu isecite na komade, pospite Vegetom i biberom, pa rasporedite po povrću.
  • 3 Svež peršun, timijan, estragon i lovor povežite kuhinjskim koncem i dodajte mesu i povrću. Dolijte vode i dinstajte poklopljeno na laganoj vatri oko 20 minuta. Posudu povremeno protresite.
  • 4 Dodajte grašak, brokole iseckane na cvetove i dinstajte još 20 minuta.

Savet

Ovo jelo možete da zgusnete pomoću malo skrobnog brašna razmućenog u malo vode.

Posluživanje

Toplu piletinu poslužite s povrćem.

Podeli s prijateljima