Na maslinovom ulju propržite marinirani bakalar, priložite fine krompiriće i uživajte u prazničnom jelu.
Sastojci
- 1 kg fileta svežeg bakalara (ili fileta neke druge ribe po vašem izboru)
- 600 g krompira
- 3 čena belog luka
- 50 ml maslinovog ulja
- 3 kašike limunovog soka
- 150 g luka
- 50 ml belog vina
- 1 kašika seckanog peršuna
- 2 kašike Podravka oštrog brašna
- 1 kašika Vegete
Koristili smo
Classic
Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!
Jednostavno 6 osobe60 min
- 1 Ribu isecite na komadiće, prelijte limunovim sokom, a zatim pospite 1 kašikom Vegete. Ostavite ribu da odstaji oko 10 minuta, a zatim uvaljajte u brašno.
- 2 Na maslinovom ulju ispržite mariniranu ribu, sa svake strane oko 5 minuta. Isprženu ribu izvadite iz tiganja i odložite na toplo mesto. Na istoj masnoći ispržite iseckani luk. Dodajte krompir narezan na kockice, malo posolite i nalijte vodom da ogrezne. Krompir kuvajte na tihoj vatri oko 15 minuta, a zatim na krompir naređajte proprženu ribu i protisnuti beli luk. Po potrebi nalijte još malo vode i nastavite da kuvate još 10 minuta.
- 3 Pred kraj kuvanja dodajte vino i seckani peršun.
Savet
Poparu kuvajte u širokoj plićoj posudi, nemojte ju mešati, već povremeno lagano protresite posudu, a ako želite malo gušću poparu, deo krompira izgnječite viljuškom.
Ne vegetiraj i reši kviz!