Meni Pretraga

Pripremite piletinu na malo drugačiji način – s naseckanim zelenim pistacijama. Namirnica pistacija piletini će podariti sasvim novi ukus. Poslužite je s dinstanim povrćem koje će se savršeno uklopiti u tu kombinaciju.

Sastojci

4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 kašika Senfa estragon Podravka
1 kašika meda
1 kašika Vegete
Crni biber mleveni Podravka
60 g naseckanih pistacija
40 g prezli
4 pileća filea (oko 700 g)

Koristili smo

Vegeta

Vegeta

Priprema Za ovaj recept je bitna samo mašta!

Srednje zahtevno 4 osobe45 min

  • 1 Maslinovom ulju dodajte senf, med, Vegetu, biber i 2 kašike vode i dobro izmešajte.
  • 2 Pistaci pomešajte s prezlama.
  • 3 Pripremljene pileće filee premažite s pripremljenom smesom od maslinovog ulja i senfa i zatim ih uvaljajte u smesu pistacija.
  • 4 Piletinu posložite na pleh obložen papirom za pečenje.
  • 5 Pecite u rerni zagrejanoj na 200 °C dok pistaci počnu da poprimaju zlatnu boju (oko 30 minuta).

Savet

Čistite li pistacije iz ljuske, a kako su one slanije, smanjite količinu Vegete u receptu.

Posluživanje

Piletinu s pistacijem poslužite s dinstanim povrćem ili drugim prilogom.

Podeli s prijateljima